Σπαστές Πόρτες Κατοικίας

Τεχνικά Χαρακτηριστικά – Πόρτες Κατοικίας

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε για την πολύσπαστη οικιακή πόρτα είναι τα εξής:

1. Πάνελ διπλού τοιχώματος από γαλβανισμένη εν θερμό ανάγλυφη λαμαρίνα πάχους 0,45mm με θερμομόνωση σκληρής πολυουρεθάνης 35/40 kgr/m3. Συνολικό πάχος πάνελ 40mm.
2. Ανάγλυφη (stucco) επιφάνεια η οποία συνδυάζει άψογα το μοντέρνο με το κλασσικό και προσδίδει στην πόρτα τη μέγιστη δυνατή αντοχή και προστασία από πιθανές φθορές.

Πόρτες Κατοικίας 1 - Πλατής

3. Οδηγοί κύλισης βαρέως τύπου από γαλβανιζέ ατσαλολαμαρίνα πάχους 2mm.
4. Ρυθμιζόμενα ελατήρια στρέψης γαλβανιζέ ενισχυμένο άξονα για την καλύτερη εξισορρόπηση της πόρτας.
5. Μεντεσέδες μεταλλικοί από γαλβανισμένο χάλυβα βαρέως τύπου πάχους 2,5mm.
6. Ειδικά λάστιχα από EPDM τα οποία προσαρμόζονται σε όλους τους τύπους πορτών αυξάνοντας τη στεγανοποίηση και μειώνοντας στο ελάχιστο της απώλειες αερισμού.

 1. Πλευρικά σε όλο το ύψος της.
 2. Ενδιάμεσα στις  αρθρώσεις.
 3. Διπλού κοίλου προφίλ με ειδικό θάλαμο στο κάτω πάνελ της πόρτας.
 4. Στο πάνω τελευταίο πάνελ που εφάπτει στη μετώπη της κάσας.

Ασφάλεια & Προστασία

Η AUTOMATIC DOORS – Κ.ΠΛΑΤΗΣ διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων που αφορούν την ασφάλεια και παρέχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία:

Ασφαλιστικό ελατήριου. Προσαρμόζεται στον άξονα της πολύσπαστης πόρτας και αποτρέπει την ανεπιθύμητη κίνηση της πόρτας προς τα κάτω σε περίπτωση φθοράς του ελατηρίου.

Πιεσοστατικό λάστιχο ή φωτοκύτταρα ανίχνευσης κίνησης των οποίων η τοποθέτηση κρίνεται απαραίτητη όταν πόρτα είναι τηλεχειριζόμενη σύμφωνα με την προδιαγραφή ασφαλείας ΕΝ 13241-1.

Προστασία δάκτυλων. Ειδικά μελετημένο και σχεδιασμένο πάνελ το οποίο κατά τη διάρκεια κλεισίματος του δεν επιτρέπει την παγίδευση των δακτύλων ανάμεσα στα πάνελ.

Τρόποι λειτουργίας οριζόντια ανύψωση:

 • Διπλού οδηγού (20cm)
 • Διπλού οδηγού (16cm)
 • Μονού οδηγού (42cm)

Επιπλέον δυνατότητες  –  Συνδυασμοί

Παράθυρα (Φεγγίτες) κατασκευασμένα από πολυκαρβουνικό υλικό διπλής υάλωσης με περιμετρικό λάστιχο στεγανοποίησης με την χρησιμοποίηση διαφόρων τύπων παραθύρων μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφορετικές όψεις πορτών. Διατίθενται σε ποικίλες standard διαστάσεις προσδίδοντας περισσότερο φωτισμό στους εσωτερικούς χώρους του γκαράζ.

Ενσωματωμενες: σε περίπτωση όπου η πόρτα οροφής υπάρχει ανάγκη να παραμείνει κλειστή (ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες) τότε η ενσωματωμένη ανθρωποθυρίδα μπορεί να διευκολύνει τη διάβαση πεζών με ή χωρίς τζάμι με περιμετρικό κάσωμα αλουμινίου. Φέρουν χειρολαβή, κλειδαριά ασφαλείας και μηχανισμό επαναφοράς έτσι ώστε να εξασφαλίζεται πάντα ότι θα είναι κλειστή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, μειώνοντας την άσκοπη χρήση της κυρίως πόρτας ιδιαίτερα στη βιομηχανία.

Καινοτομία

Η AUTOMATIC DOORS – Κ.ΠΛΑΤΗΣ εφιστώντας συνεχώς την προσοχή της στην έρευνα και την ασφάλεια των προϊόντων της και με βασικό γνώμονα την παροχή ουσιαστικής εξυπηρέτησης των πελατών της, παρουσιάζει μια τεχνολογική καινοτομία, έναν συνδυασμό ασφάλειας και αισθητικής, την ενσωματωμένη ανθρωποθυρίδα με ελάχιστο κατωκάσι.

Μια απόλυτα λειτουργική λύση η οποία διευκολύνει τη διέλευση των πεζών καθώς και μικρών τροχηλάτων μηχανημάτων κάτι το οποίο με τη μέχρι τώρα υπάρχουσα τεχνολογία θεωρείτο πολύ δύσκολο.

Δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας. Η πόρτα συνοδεύεται από κλειδαριά ασφάλειας

Δυνατότητα ηλεκτροκίνητης λειτουργίας. Με κινητήρες οροφής μονοφασικούς οι οποίοι φέρουν οδηγούς -κατά κύριο λόγο με αλυσίδα – με δυνατότητα επιλογής του μήκους αυτών σύμφωνα με τις απαιτήσεις της κάθε περίπτωσης. Συγκεκριμένα μοντέλα διατίθενται και με ιμάντα.

Φέρουν:

 • ενσωματωμένο λαμπτήρα
 • μηχανισμό απασφάλισης
 • ρύθμιση τερματικών
 • ρύθμιση δύναμης
 • δυνατότητα διακοπής λειτουργίας σε οποιοδήποτε σημείο
 • αθόρυβη λειτουργία
 • κομψό design
 • έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε σε αυτούς τηλεχειρισμό, μπουτον, διακόπτη, κλειδί, πληκτρολόγιο, φωτοκύτταρο, φάρο, κεραία, πιεσοστατικό λάστιχο, κ.α.

Κινητήρες κατοικίας Marantec Γερμανίας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ