Σπαστές Πόρτες Βιομηχανίας

Πολύσπαστη Βιομηχανική Πόρτα με Ελατήρια – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά:

1.Πάνελ διπλού τοιχώματος από γαλβανισμένη εν θερμώ ανάγλυφη λαμαρίνα πάχους 0,45mm με θερμομόνωση σκληρής πολυουρεθάνης 35/ 40 kg/ M3.

2.Ανάγλυφη (stucco) επιφάνεια η οποία συνδυάζει άψογα το μοντέρνο με το κλασσικό και προσδίδει την πόρτα την μέγιστη δυνατή αντοχή και προστασία από πιθανές φθορές.

Πόρτες Βιομηχανίας 1 - Πλατής

3. Οδηγοί κύλισης και κάσα βαρέως τύπου από γαλβανιζέ ατσαλολαμαρίνα πάχους 2mm.
4. Ρυθμιζόμενα ελατήρια στρέψης σε χαλύβδινο ενισχυμένο άξονα για την καλύτερη εξισορρόπηση της πόρτας. Το βασικό πλεονέκτημα με άξονα ελατηρίων είναι η ευκολία στη χειροκίνηση όταν για οποιονδήποτε λόγο η πόρτα δεν μπορεί να λειτουργήσει αυτόματα. Η χειροκίνηση γίνεται με παλάγκο αλυσίδας ή με το χέρι.
5. Μεντεσέδες μεταλλικοί από γαλβανισμένο χάλυβα βαρέως τύπου πάχους 2,5 mm (για πόρτες άνω των 4 mm)
6. Ειδικά λάστιχα από EPDM τα οποία προσαρμόζονται σε όλους τους τύπους πορτών αυξάνοντας τη στεγανοποίηση και μειώνοντας στο ελάχιστο της απώλειες αερισμού.

Ασφάλεια & Προστασία

Η AUTOMATIC DOORS – Κ.ΠΛΑΤΗΣ διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων που αφορούν την ασφάλεια και παρέχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία:

 • Ασφαλιστικό ελατηρίου. Προσαρμόζεται στον άξονα της πολύσπαστης πόρτας και αποτρέπει την ανεπιθύμητη κίνηση της πόρτας προς τα κάτω σε περίπτωση φθοράς του ελατηρίου.
 • Ασφαλιστικό συρματόσχοινου. Προσαρμόζεται στο τελευταίο πάνελ (κάτω) και μπλοκάρει την ανεπιθύμητη κίνηση της πόρτας προς τα κάτω σε περίπτωση φθοράς του συρματόσχοινου.
 • Πιεσοστατικό λάστιχο ή φωτοκύτταρα ανίχνευσης κίνησης των οποίων η τοποθέτηση κρίνεται απαραίτητη όταν πόρτα είναι τηλεχειριζόμενη σύμφωνα με την προδιαγραφή ασφαλείας ΕΝ 13241-1
 • Προστασία δάκτυλων. Ειδικά μελετημένο και σχεδιασμένο πάνελ το οποίο κατά τη διάρκεια κλεισίματος του δεν επιτρέπει την παγίδευση των δακτύλων ανάμεσα στα πάνελ.

Τρόποι λειτουργίας οριζόντια ανύψωση:

 • Οριζόντια μονού οδηγού (42cm)
 • Οριζόντια ημίκλινης μονού οδηγού (52cm, εξαρτάται από την κλίση)
 • Οριζόντια μονού οδηγού με τα ελατήρια πίσω (32cm)
 • Ημικάθετη μονού  οδηγού (42cm + ημικάθετο)
 • Ημικάθετης ημίκλινης μονού οδηγού (52cm + ημικάθετο εξαρτάται από την κλίση)
 • Κάθετη

Επιπλέον δυνατότητες  –  Συνδυασμοί

Παράθυρα (Φεγγίτες) κατασκευασμένα από πολυκαρβουνικό υλικό διπλής υάλωσης με περιμετρικό λάστιχο στεγανοποίησης με την χρησιμοποίηση διαφόρων τύπων παραθύρων μπορούμε να δημιουργήσουμε διαφορετικές όψεις πορτών. Διατίθενται σε ποικίλες standard διαστάσεις προσδίδοντας περισσότερο φωτισμό στους εσωτερικούς χώρους του γκαράζ.

Τζαμωτά πλαίσια αλουμινίου κατασκευασμένα από πολυκαρβουνικό υλικό διπλής υάλωσης. Στην περίπτωση των τζαμωτών τα πάνελ πολυορεθάνης αντικαθίστανται από προφίλ αλουμινίου τα οποία φέρουν PLEXI GLASS σε 5mm πάχος. Οι διαστάσεις των τζαμιών ποικίλουν ως προς το πλάτος και το ύψος τους και διαμορφώνονται πάντα κατά περίπτωση σύμφωνα με τις διαστάσεις της κάθε πόρτας.

Ενσωματωμενες: σε περίπτωση όπου η πόρτα οροφής υπάρχει ανάγκη να παραμείνει κλειστή (ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες) τότε η ενσωματωμένη ανθρωποθυρίδα μπορεί να διευκολύνει τη διάβαση πεζών με ή χωρίς τζάμι με περιμετρικό κάσωμα αλουμινίου. Φέρουν χειρολαβή, κλειδαριά ασφαλείας και μηχανισμό επαναφοράς έτσι ώστε να εξασφαλίζεται πάντα ότι θα είναι κλειστή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, μειώνοντας την άσκοπη χρήση της κυρίως πόρτας ιδιαίτερα στη βιομηχανία.

α. Πλευρικά σε όλο το ύψος της
β. Ενδιάμεσα στις  αρθρώσεις
γ. Διπλού κοίλου προφίλ με ειδικό θάλαμο στο κάτω πάνελ της πόρτας
δ. Στο πάνω τελευταίο πάνελ που εφάπτει στη μετώπη της κάσας

Η AUTOMATIC DOORS – Κ.ΠΛΑΤΗΣ διαθέτει ευρεία γκάμα προϊόντων που αφορούν την ασφάλεια και παρέχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία.

 

Καινοτομία

Η AUTOMATIC DOORS – Κ.ΠΛΑΤΗΣ εφιστώντας συνεχώς την προσοχή της στην έρευνα και την ασφάλεια των προϊόντων της και με βασικό γνώμονα την παροχή ουσιαστικής εξυπηρέτησης των πελατών της, παρουσιάζει μια τεχνολογική καινοτομία, έναν συνδυασμό ασφάλειας και αισθητικής, την ενσωματωμένη ανθρωποθυρίδα με ελάχιστο κατωκάσι.

Μια απόλυτα λειτουργική λύση η οποία διευκολύνει τη διέλευση των πεζών καθώς και μικρών τροχηλάτων μηχανημάτων κάτι το οποίο με τη μέχρι τώρα υπάρχουσα τεχνολογία θεωρείτο πολύ δύσκολο.

Δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας.

Η πόρτα μπορεί να συνοδεύεται από παλάγκο αλυσίδας για ευκολότερο άνοιγμα και κλείσιμο. Για τις χειροκίνητες πόρτες βιομηχανικής χρήσης όταν δεν υπάρχει παλάγκο απαιτείται οπωσδήποτε χειρολαβή ή σχοινί για τη διευκόλυνση κατά το άνοιγμα και το κλείσιμο ειδικά στις περιπτώσεις όπου οι πόρτες έχουν μεγάλο ύψος.

Χειρολαβή: Τοποθετείται στο τελευταίο κάτω πάνελ και μας επιτρέπει να ανοίγουμε την πόρτα με τα χέρια.

Σχοινί: Έχει την ίδια λειτουργία με τη χειρολαβή και τοποθετείται στην κάτω δεξιά ή αριστερή γωνία της πόρτας.

Δυνατότητα ηλεκτροκίνητης λειτουργίας

Κινητήρες μονοφασικοί ή τριφασικοί με θερμική προστασία συνεχούς λειτουργίας (40%/h).

Φέρουν:

 • μηχανισμό απασφάλισης
 • αλυσίδα χειροκίνησης  ή σχοινάκια για τις περιπτώσεις που υπάρξει διακοπή της ηλεκτρικής παροχής
 • σταθερό διακόπτη τριών (3) θέσεων για χειρισμό παρουσία ανθρώπου
 • έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμόσουμε σε αυτούς τηλεχειρισμό, μπουτον, διακόπτη κλειδί, πληκτρολόγιο, φωτοκύτταρο, φάρο, κεραία, πιεσοστατικό λάστιχο, κ.α.

Κινητήρες βιομηχανίας Marantec Γερμανίας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ